Støtte til en ny skole i Cambodia

Dette initiativ omfatter støtte til skolens daglige drift samt en årlig uddeling af 200 legater

Politisk uro, mange års borgerkrig, ekstrem fattigdom og stor udbredelse af HIV/Aids har skadet Cambodia voldsomt. Det berygtede Khmer Rouge regime, som styrede Cambodia i 1970’erne, menes at have dræbt 1,5 millioner mennesker. Undervisningsmateriale blev systematisk ødelagt, skoler nedbrændt og et stort antal lærere dræbt. Siden slutningen af 1990’erne har der været fred i Cambodia, men landet lider fortsat som følge af den voldelige fortid. I dag er skolesystemet ved at blive helt genopbygget. I 2009 gav Hempel Fonden støtte til opførelsen af en ny skole i Battambang nær grænsen til Thailand. Cambodias regering donerede grunden, men før byggeriet kunne sættes i gang, måtte jorden fuldstændig ryddes for landminer, drænes og jævnes, og der skulle anlægges et nyt vejkryds. Skolen åbnede dørene i november 2009 - og blev hurtigt fyldt med 500 børn, som er ivrige efter at lære at læse og skrive.

Skolen har 12 klasseværelser og kan rumme op til 500 elever i alderen 5-15 år. Den har alle de faciliteter som børn behøver for at lære og trives, såsom computer og sproglaboratorium, musiklokale, formningslokale, bibliotek og en multifunktionel sportshal.

De 500 elever er en kombination af børn fra den nærtliggende SOS-Børneby, middelklassebørn, som betaler et mindre beløb i skolepenge, og børn fra de fattigste familier i området. Kombinationen af børn med forskellig baggrund hjælper med til at udvikle børnenes sociale kompetencer og netværk på tværs af de sociale lag.

Hempel Fonden yder støtte til skolens daglige drift og donerer desuden 200 legater om året for at sikre, at de fattigste børn i området får mulighed for at gå i skole. Legatet dækker skolepengene og andre fornødenheder såsom skoleuniformer, sko, skoletasker, bøger og frokost. Frokosten sikrer, at børnene får et godt og nærende måltid mindst en gang om dagen, hvilket er med til at øge indlæringsevnen.

Projektet er i samarbejde med SOS-Børnebyerne.