Hjælpe udsatte børn med at få en god grundskoleuddannelse i Sydafrika

Vi støtter North Riding School i Johannesburg ved at betale omkostninger, som forældrene ikke har råd til

Vuleka-skolen åbnede i 1989 med 59 børn og 4 lærere. Skolen blev oprettet for at forbedre de sorte børns uddannelse, som på det tidspunkt var af ringe kvalitet. Målet var at lære de sorte børn engelsk, så de senere kunne få plads i engelsksprogede skoler med en effektiv undervisning. Det blev en succes, og mange forældre ønskede, at deres børn skulle gå i Vuleka-skolen.

I dag driver Vuleka tre børnehaveskoler, tre grundskoler og et center for specialundervisning. Antallet af børn er steget til 637, og tanken bag skolen er ændret. ”Vi fandt ud af, at der var behov for en billig engelsksproget skole for underpreviligerede børn”, siger Janet Saner, Vulekas fundraising-direktør. ”Mange offentlige skoler har gratis undervisning, men undervisningen er ringere end i private skoler. De fleste private skoler er imidlertid for dyre for forældrene, og Vuleka er et godt alternativ.”

Med hjælp fra private donorer og ved at holde omkostningerne nede kan Vuleka give underprivilegerede børn fra belastede områder en god og billig uddannelse, som giver dem så højt et akademisk niveau at de har god mulighed for at få et studielegat til nogle af landets bedste high schools, hvor de kan fortsætte deres uddannelse på et højt niveau.

Hempel Fonden støtter North Riding School i Johannesburg, som har 193 elever. Hempel betaler de omkostninger, som forældrene ikke har råd til, så skolen har ikke brug for at søge andre donorer. Skoledirektør Helen de Kock siger: ”Jeg ved, hvilken forskel dette gør for skolen. Jeg er så glad for at vide, at vi nu har de penge, vi behøver, for at undervise børnene. Nu kan vi fuldt ud koncentrere os om deres uddannelse.”